21/06/2023 tekijältä Mahmoud Hassan 0

Vammaisten Maahanmuuttajien Tukikeskus Hilman vuoden 2023 toinen uutiskirje.

Tämä on vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilman vuoden 2023 toinen uutiskirje.

 

Hilman kevät-kesä 2023

 

Hilman kevät on ollut aktiivinen ja työntäyteinen. Uusia asiakkaita on tullut palveluneuvojille ja ryhmiin on osallistuttu aktiivisesti. Koulutuksia on ollut 14 kpl ja saimme vieraita Japanista saakka! Yhdessä Mahdollisuus lapselle ry:n ja Sillat ry:n kanssa teimme harrastuspäivän erityistä tukea tarvitseville lapsille. Vertaisryhmä, Hilma kahvit, kävi tutustumassa Eduskuntaan ja teimme myös kalastusretken. Kesän kynnyksellä Hilmassa on aloittanut uusi opiskelija Helsingin yliopistosta. Asiakkaitamme osallistui Sininauhaliiton virallisten kuvien kuvauksiin Skatalla. Palveluneuvojat Ban ja Hussein osallistuivat Helsingin aikuisopiston hyvinvointipäivään Hilman esittelypöydän ja suuren suosion saaneen, onnenpyörän myötä. Moniin verkostoihin osallistuminen on tärkeää nyt ja tulevaisuudessa.

 

Keväällä aloitimme uusia vertaisryhmiä Vantaalle, Keravalle sekä Itäkeskukseen. Ryhmät jäävät kesätauolle mutta heti syksyllä jatketaan.  Keravalla on vielä yksi tapaaminen 30.06 klo 15.Vantaan ja Keravan ryhmät ovat tarkoitettu vammaisille maahanmuuttajataustaisille naisille tai maahanmuuttajataustaisille naisille, joilla on vammainen perheenjäsen. Vantaan ryhmästä on kuitenkin ollut osallistujina myös miehet. Itäkeskuksen vertaisryhmä keskittyy työllistymisen edistämiseen ja osallistujina on naiset. Hilma kahveille voi osallistua koko perhe. Suomen kielen keskustelukerhossa käydään läpi suomen kielen alkeita. Tässä osoitteet ja ryhmien vetäjien yhteystiedot:

 

-Vantaan ryhmä kokoontuu Vanha Kuninkaalantie 5, Tikkurila (Vantaan invalidien, Markkula talo), ban.abdulhameed@tukikeskushilma.fi

-Keravan ryhmä kokoontuu Paasikivenkatu 12, Kerava (kirjaston yläkerta), ban.abdulhameed@tukikeskushilma.fi

-Itäkeskuksen työllisyysryhmä kokoontuu Marjaniementie 74, Itäkeskus (Iiris-toimintakeskus), karoliina.maki@tukikeskushilma.fi

-Hilma kahvit kokoontuu Iiriksessä ja mahdollisuus myös etä-osallistumiseen, mahmoud.hassan@tukikeskushilma.fi

-Suomen kielen keskustelukerho kokoontuu Iiriksessä, hussei.el.shikh@tukikeskushilma.fi

-Ukrainalaisten vertaisryhmä kokoontuu Iiriksessä ja myös tekee tutustumiskäyntejä, ban.abdulhameed@tukikeskushilma.fi

 

Hilman vuosittainen leiri lähestyy. Tänä vuonna leiripaikaksi valikoitui Luterilaisen seurakunnan leirikeskus Nastolassa. Leiri kestää juhannusaattoon saakka ja osallistujia on yli 40 henkeä. Laitan teille kuvia leiristä seuraavassa uutiskirjeessä.

 

Heinäkuun olemme kiinni ja lomailemme.

 

Hilman syksy 2023

 

Syksyllä osallistumme taiteiden yön tapahtumaan Vuosaaressa, 17.08 klo 16-18. Mukana monikulttuuristen perhejärjestöjen tapahtumatorilla ovat MLL, Iny ry, Kvtuki 57 ry, Pelastakaa lapset ry, Familia ry, Hyvinvointilomat ry ja Vuosaaren perhekeskus. Tässä liitteenä tapahtumasta kuvallinen mainos tapahtumasta.

Kehitysvammaisten palvelusäätiön Poweria- hanke on päättymässä ja elokuun lopulla on päätösseminaari. Lisätietoa saat täältä: https://kvps.fi/tapahtuma/poweria-hankkeen-paatoswebinaari/. Hilman kehittämispäällikkö on mukana päätösseminaarissa puhujan roolissa. Lastensuojelupäivillä lokakuussa taas Hilman kehittämispäällikkö osallistuu paneelikeskusteluun lastensuojelun normeista ja niiden murtamisesta: https://www.lastensuojelupaivat.fi/ohjelma/
Vammaisfoorumiin perustetaan uusi työryhmä, joka keskittyy maahanmuuttoasioihin. Hallitusohjelmassa on paljon tiukennuksia juuri maahanmuuttajia ajatellen ja nyt jos koskaan on tarvetta puhaltaa yhteen hiileen ja vaikuttaa, jotta  vammaisten maahanmuuttajien tilanne ei menisi entistä huonommaksi ja vaikeammaksi täällä Suomessa. Syksyllä seuraamme tiiviisti tulevia lausuntopyyntöjä liittyen maahanmuuttajien palveluihin ja oikeuksiin. Lausunnoissamme painotamme vammaisten maahanmuuttajien erityistilannetta ja erittäin haavoittuvaa asemaa yhteiskunnassamme.
Hilma kuvina
Ensimmäisessä kuvassa tyttö kalastamassa. Toisessa kuvassa on Hilman työntekijöitä ja Japanilaisia vieraita yhteiskuvassa. Kolmannessa kuvassa on hennatatuoinnin tekoa käteen.

 

Uutiskirjeen saaminen ja siitä poistuminen

 

Uusia uutiskirjeen tilaajia otetaan mielellään vastaan joten kerro tietoa eteenpäin! Minuun voi olla yhteydessä jos haluaa uutiskirjeen tilaajaksi tai haluaa poistua uutiskirjeen tilaajista. Parhaiten minut saa kiinni sähköpostitse: karoliina.maki@tukikeskushilma.fi

 

Oikein hyvää juhannusta ja kesää kaikille!

Terveisin,

Karoliina Mäki

 

Kehittämispäällikkö/ Development manager

Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilma
Hilma – The Support Centre for immigrants with disabilities or long-term illnesses
Vammaisfoorumi ry / Finnish Disability Forum
Marjaniementie 74, 00930 Helsinki, Finland (PL 30, 00030 IIRIS)

 

tel: (+358) 050 300 2501

karoliina.maki@tukikeskushilma.fi

https://tukikeskushilma.fi/

https://www.facebook.com/TukikeskusHilma/

https://www.facebook.com/palveluneuvoja.tukikeskushilma (suomi, englanti, arabia,)