Saavutettavuusseloste

Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilman kotisivujen saavutettavuusseloste

 

Saavutettavuusseloste koskee Tukikeskus Hilman kotisivuja, jotka löytyvät osoitteesta https://tukikeskushilma.fi.

Tukikeskushilma.fi-sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 21.3.2022 ja päivitetty 29.9.2022. Seloste perustuu itsearvioon. Tukikeskus Hilman sivujen saavutettavuutta arvioi keväällä 2023 kolmas osapuoli. Saavutettavuusseloste päivitetään arvioinnin jälkeen.

 

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Sivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Puutteet sivustolla

Yhteystiedot-osio

Sivun varsinaiseen sisältöön ei voi navigoida pelkästään näppäimistöä käyttäen.

Linkit

Linkkien tekstit eivät kaikilta osin ole yksiselitteisiä ja/tai linkkien tekstit eivät ole luettavissa ruudunlukijoilla.

Vello ajanvaraus
Ajanvaraus osoitteessa vello.fi/varaaaikatukikeskushilma/ ei ole käytettävissä näppäimistöllä. Palvelussa sarkainnäppäimellä navigoitaessa puuttuvat visuaaliset tiedot siitä, mikä elementti sivuilla on valittuna milloinkin. Palvelun käytettävyydestä ruudunlukijoilla ei ole tietoa.

Kyselyt

Sivustolla julkaistuissa kyselyissä on saavutettavuuspuutteita. Osa monivalintakysymyksistä toimii näppäimistöllä navigoitaessa moitteetta. Vastauksen voi valita nuolinäppäimillä, minkä jälkeen seuraavaan osioon voi siirtyä sarkaimella.

Osaan monivalintakysymyksistä ei voi näppäimistöllä navigoidessa vastata ilman, että vahingossa samalla palauttaa kyselylomakkeen kokonaisuudessaan.

Alasvetovalikot

Alasvetovalikot aukeavat automaattisesti, kun sivulla navigoidaan sarkainten avulla. Tämä hidastaa sivuilla liikkumista. Valikkojen sisältö on pakko käydä kokonaisuudessaan lävitse ennen kuin käyttäjä voi siirtyä seuraavaan elementtiin.

Selkeys ja kontrastit

Sivuston taustan ja tekstin kontrastiero on paikoin vähäinen. Tämä saattaa heikentää huonosti näkevien käyttäjien käyttäjäkokoemusta ja/tai tehdä palvelun käytön mahdottomaksi heikkonäköisille vierailijoille.

Sähköinen palautekanava

Sivustolla annetaan sähköpostiosoite, johon käyttäjät voivat olla yhteydessä. Sivustolla ei ole suoraa sähköisen palautteen kanavaa kuten lomaketta, jolla käyttäjät voisivat olla yhteydessä palvelun tarjoajaan.

 

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivustollamme? Otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaamme kaikkiin viesteihin mahdollisimman pian. Vastauksessa voi mennä kuitenkin jopa 14 päivää. Korjaamme tietoomme tulleet saavutettavuuden puutteet mahdollisimman pian.

Voit jättää palautetta laittamalla viestiä osoitteeseen:  info(at)tukikeskushilma.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta Tukikeskus Hilmalle/ Vammaisfoorumille, joka pitää sivustoa yllä.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto,
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
Sähköposti: saavutettavuus(at)avi.fi
Vaihteen puhelinnumero: 0295 016 000